20 Kasım 2017 Pazartesi
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yalnızlığı ya da aşkı gizlemenin yolu !
16 Şubat 2012 Perşembe 16:03

Yalnızlığı ya da aşkı gizlemenin yolu !

Özelinizin Facebook'ta cümle aleme bas bas duyurulmasını istemiyorsanız dikkat!
Ayrılık sonrası Facebook üzerinden ilişki durumu değiştirmek bazıları için kabus haline gelebilir, özellikle de terk edilen taraf iseniz.... 
 
 
Fakat yalnızlığınızı (veya aşkınızı) herkese duyurmak zorunda değilsiniz. 10 adımda kimselere farkettirmeden ilişki durumu nasıl değiştirebilirsiniz? Yanıtı sizin için derledik.
 
 
 
1. Facebook İlişki Durumu
 
 
Yeni Facebook Zaman Tüneli tasarımında ilişki durumuna daha büyük bir yer verilmiş. Yani Facebook'un varsayılan gizlilik ayarlarıyla ilişkinizin durumunu herkes görebilir.
 
 
 
2. Ayrılık
 
 
Ayrılma durumunda yine aynı standart ayarlarla ilişki durumunuzu değiştirmek istediğinizde Facebook bunu Haber Kaynağı (News Feeds) bölümünde cümle aleme bas bas duyuruyor.
 
 
 
3. Profilinizi Düzenleyin
 
 
Profil sayfanızı açıp, fotoğrafınızın altındaki "Hakkında" bölümüne tıklayın.
 
 
 
4.Temel Bilgilerinizi Düzenleyin
 
 
Burda yapmanız gereken ilk şey "Temel Bilgiler" bölümünde sağ üst köşedeki "Düzenle" kutusuna tıklamak.
 
 
 
5. Gizlilik Ayarlarınızı Kontrol Edin
 
 
"İlişki Durumu" bölümündeki dünya ikonuna tıklayarak, "Sadece ben" seçeneğine işaretleyip ayarlarınızı kaydedin.
 
 
 
6. İlişki Kutucuğu
 
 
Şimdi de sayfayı aşağıya kaydırarak "İlişki" kutucuğundaki "Düzenle" bölümüne tıklayınız.
 
 
 
 
7. Gizlilik Ayarlarınızı Düzenleyin
 
 
Kilit ikonuna tıklayarak "Sadece Ben" seçeneğini seçtikten ve ayarlarınızı kaydettikten sonra ilişki durumunuzla ilgili bilgiler arkadaşlarınıza görünmeyecektir.
 
 
 
 
8. Değişiklik Yapıldıktan Sonra
 
 
Eğer yanlışlıkla ilişki durumunuzu bütün arkadaşlarınıza görünür bir şekilde değiştirdiyseniz bunu kendi profilinizden ve arkadaşlarınızın haber akışından silmeniz mümkün.
 
 
Kapak fotoğrafınızın altındaki "Yaptıklarının Dökümü" (Activity Log) linkine tıklayın.
 
 
 
9. 'Zaman Tüneli'nizden Gizleyin
 
 
Açılan sayfada profilinizde yapmış olduğunuz tüm hareketleri görebilirsiniz. Sağ tarafta bulunan çember ikonuna tıklayıp "Zaman tünelinden gizle" seçeneğini seçerek işlemi tamamlayabilirsiniz. Böylece ilişki güncellemeleriniz ne sizin profilinizde yayınlanır, ne de arkadaşlarınızın haber kaynağına düşer.
 
 
 
10. Gerisi Size Kalmış
 
 
Artık ilişki durumu gizliliğine ayar çektiğinize göre, yeni ilişkinizi kankanıza telefonla haber vermek zorundasınız.
 
 
 
Kaynak: Teknogaste 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
ÜYE İŞLEMLERİ